مقالات

فرهنگ دانش آموزی

فرهنگ دانش آموزی


خلاصه :

حسین فهمیده کتاب وطن را کامل خواند، دانش غیرت را آموخت، دفاع را دانست و شهامت را نگاشت

دانش‌آموز و دانش‌آموزی بخش بس فراتر از صفت یک شخص و برهه از زمان زندگی است. دانش‌آموزی مهارت و فرهنگی است که مسئولیتی بزرگ را بر گردن معلم و دانش آموزان می‌نهد.
     دانش‌آموزی، فرهنگی است که مقدمۀ دانشجویی و از همه مهم‌تر یکی از فرهنگ‌هایی است که می‌تواند زندگی افراد و جامعه را متحول کند.
     معلم موظف است خواندن و نوشتن و تفکر کردن را به دانش‌آموز بیاموزد و دانش‌آموز موظف به آموختن این‌ها است که کامل بیاموزد.
     مقصود از خواندن، توانایی تشخیص حروف و جملات و کلمات نیست بلکه خواندن به معنای این است که باید آموخت کامل بخوانیم و بیندیشیم؛ زیرا علمِ ناقص و دانشِ ناقص بسیار خطرناک‌تر از بی‌دانشی و بی‌علمی است. دانشی که خودآموخته باشیم و تفکیک‌شده و جداشده و ارائه‌شده توسط دیگری به ما باشد صرفاً می‌تواند ما را دست‌آموز دیگری یا جبهۀ فکری دیگری کند که گاه به ما نوشته‌ای ناقص ارائه می‌دهند و درعین‌حال هستند.
     اگر کسی به شما بگوید در کتاب‌های معتبر الهی نوشته‌اند لا اله (خدایی نیست) دروغی نگفته‌اند امّا بی‌تردید هم‌معنا با لا اله الا ا... نیست.
     و شاید عده‌ای بسیاری از ما هستیم که بی‌آنکه کتابی خوانده باشیم نقل‌های بسیاری از آن کتاب‌ها می‌کنیم؛ زیرا بخشی از آن را در محملی یا نقلی به ما ارائه داده‌اند و متأسفانه چون دانش‌آموزی نمی‌دانستیم به آن‌ها بسنده کردیم. یا شاید بسیاری از ما کتاب‌هایی ناقص خوانده‌ایم یا نگاه‌هایی ناقص داشته باشیم به روال‌ها و افراد و شخصیت‌ها و تفکرها و بر اساس آن کامل نخواندن‌ها نوشته‌هایی پرطمطراق ولی اشتباه نگارش کرده باشیم یا ترویج داده باشیم و این‌ها همه سرچشمه می‌گیرند از فرهنگ دانش‌آموزی و اینکه آیا آموخته‌ایم دانش‌آموزی را؟
     حسین فهمیده کتاب وطن را کامل خواند، دانش غیرت را آموخت، دفاع را دانست و شهامت را نگاشت و این بود که او دانش‌آموزی واقعی بود.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.