مقالات

انگار کسی یاد آموزش و پرورش نیست


خلاصه :

حداد عادل در همایش تجلیل از الگوهای عرصه تعلیم و تربیت اسلامی

غلامعلی حداد عادل رئیس هیأت امنای کانون مدارس اسلامی در پنجمین همایش بزرگداشت مقام معلم و تجلیل از الگوهای عرصه تعلیم و تربیت اسلامی که در مرکز همایش‌های معلم برگزار شد، با بیان اینکه به هیچ عنوان احتمال نمی‌دهم که در جمع حاضر و عموم اعضای کانون مدارس اسلامی کسی باشد که مدرسه‌داری را یک دکان تلقی کرده باشد و بخواهد تجارتی کند، اظهار داشت: دور باد از همه ما که بخواهیم به نام اسلام، قرآن و انقلاب جیب خودمان را پر کنیم و به فکر تجارت باشیم؛ معتقدم امروز جمهوری اسلامی ایران به نیت‌های پاک و اخلاص نیاز دارد و این انقلاب نیز با اخلاص امام خمینی(ره) به وجود آمد.

وی گفت: پس از سقوط رضاخان، امام خمینی(ره) از کتابخانه آیت‌الله وزیری دیدار کرد و در آنجا در دفتر یادبود کتابخانه مطلبی را نوشت که این مطلب جزو قدیمی‌ترین سند سیاسی موجود از امام است؛ در این سند خداوند از زبان پیامبر خطاب به مردم امر می‌کند که فقط شما را به یک چیز نصیحت می‌کنم و این است که برای خدا قیام کنید.

حداد عادل با بیان اینکه باید فضای مدارس غیردولتی را پاک نگه داریم و کاری کنیم که جامعه به این حرکت اعتماد کند و فرزندانشان را با خیال راحت به دست ما بسپارد، ادامه داد: هرچه زمان می‌گذرد وظایف ما بیشتر و سنگین‌تر می‌شود و گاهی برای خدمت درازمدت، بهتر از کار آموزشی نیست.

رئیس هیأت امنای کانون مدارس اسلامی با بیان اینکه بنده احساس می‌کنم راجع‌به آموزش و پرورش در کشور کم صحبت می‌شود، گفت: یک حس نگران‌کننده دارم، زیرا وقتی به فراوانی بحث آموزش و پرورش در اخبار مطبوعات و جامعه نگاه می‌کنم، می‌بینم که انگار کسی یاد آموزش و پرورش نیست.

وی افزود: شما به برنامه‌های تلویزیون نگاه کنید و ببینید چقدر آموزش و پرورش،‌ موضوع خبر است و فراوانی حضور آموزش و پرورش را در رسانه‌ها ارزیابی کنید و ببینید در سال چند برنامه به آموزش و پرورش، مدرسه، کتاب درسی و دانش‌آموزان اختصاص دارد که این نشان می‌دهد جای نگرانی است.

حداد عادل با تأکید بر اینکه گویی گفتمان حاکم و غالب بر جامعه دیگر گفتمان تعلیم و تربیت و آموزش نیست، تصریح کرد: با خود فکر کردم امسال باید تلنگری زد و با همه گرفتاری‌هایم، 70 تا 80 صفحه به طرح برخی مسائل آموزش و پرورش پرداختم و به تعدادی از نمایندگان مجلس و مسئولان وزارت آموزش و پرورش ارائه کردم و خواستم بگویم آموزش و پرورش مشکل دارد.

وی ادامه داد: معاونت نیروی انسانی آموزش و پرورش آماری ارائه کرده است که بر اساس آن تا 4 سال آینده 370 هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته می‌شوند و این در حالی است که کل ظرفیت تربیت معلم در این 4 سال حدود 70 هزار نفر است، پس چگونه 300 هزار نفر دیگر را آموزش و پرورش می‌تواند تأمین کند.

رئیس هیأت امنای کانون مدارس اسلامی، اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان تأسیس شده است که اقدام خوبی بوده است، اما این دانشگاه استاد و ظرفیت می‌خواهد و تناسب با نیازها ندارد.

حداد عادل تأکید کرد: جمع ما که بخشی از مدارس غیردولتی هستیم به سهم خودمان باید باری از روی دوش دولت برداریم و تجربه‌هایمان را با مدارس دیگر مبادله کنیم.

وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران با 40 سال دوام در برابر طوفان‌های سهمگین، واقعیت خود را به اثبات رسانده است که این انقلاب یک حقیقت بزرگ است و درست به همین دلیل، دشمنان هم عزم خود را جزم کردند و از دو راه به جنگ انقلاب آمدند که یکی اقتصاد و دیگری فرهنگ است.

حداد عادل تصریح کرد: دشمنان تلاش می‌کنند با بیکاری،‌ تحریم و فشار گلوی ملت را بگیرند تا فقر و گرفتاری مردم را به ستوه بیاورد و چوب لای چرخ اقتصاد می‌گذارند و هزینه را به پای انقلاب می‌گذارند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر دشمنان با استفاده از فضای مجازی، اذهان را بمباران می‌کنند و هر روز با یک بهانه و چیزی مردم را درگیر می‌کنند؛ یک کسی به خانمی تذکر می‌دهد، فیلم‌برداری می‌شود و تولید انبوه می‌کنند. کسی نمی‌گوید حجاب را دفاع کنید، اما یک عده به طرفداری از کسی که حکم خدا را زیرپا گذاشته است می‌آیند.

رئیس هیأت امنای کانون مدارس اسلامی افزود: از سوی دیگر یک روز جنازه مومیایی رضاشاه مطرح می‌شود و فردای آن روز از پلیسی که با راننده‌ای برخورد کرده است، حرف زده می‌شود؛ صبح تا شب سیاه‌نمایی می‌کنند.

وی ادامه داد: دشمنان ورق دانش‌آموزی را که به سؤال‌ها بد جواب داده است به صورت انبوه منتشر می‌کنند و طوری وانمود می‌شود که کل آموزش و پرورش این‌چنین است و کسی نمی‌گوید چقدر شهیدداده‌ها، انقلابی‌ها، مؤمن‌ها از صبح تا شب برای ارتقای کیفیت تلاش می‌کنند.

حداد عادل افزود: دشمنان کارهای غیراخلاقی و ضداخلاقی کرده و با آتش زدن باروت غریزه جوانان در جهت اهداف خود تلاش می‌کنند؛ مانند دو تیغه یک قیچی فرهنگ و اقتصاد را نشانه گرفته‌اند، پس هیچ‌وقت نباید فکر کرد که جنگ تمام شده است؛ چراکه جنگی خطرناک‌تر از جنگ 8 ساله در جریان است و هدف این است که مردم از پشت انقلاب و پشتیبانی انقلاب اسلامی کنار بروند و مأیوس شوند.

وی تصریح کرد: وقتی صحبت از محدود شدن فضای مجازی می‌شود، چه قیل قالی راه می‌اندازند؛ یک عده نمی‌گویند در این فضا چه اتفاقی افتاده است و چه می گذرد فقط می‌گویند نباید به فضای مجازی دست بزنیم؛ اکنون دشمن در جیب تک‌تک بچه‌های ماست و کار سخت است، پس مدارس اسلامی باید به صورت کمی و کیفی توسعه پیدا کند و راه شهدا و امام(ره) را ادامه دهیم.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.